Fullhouse.nl - Tattoo by Negrovski

Tribal Tattoo

Tattoo studio rotterdam

Tribal Tattoo

Een tribal tattoo is een tatoeage die is geïnspireerd op de traditionele tatoeages van inheemse stammen over de hele wereld. Deze stijl van tatoeages is geïnspireerd op de culturen van de Maori, Polynesiërs, Native Americans en andere inheemse volkeren.

De typische kenmerken van een tribal tattoo zijn dikke zwarte lijnen, scherpe hoeken en abstracte patronen die vaak geometrische vormen en symbolen voorstellen. De ontwerpen zijn vaak gebaseerd op de natuur, zoals dieren, planten, zon, maan en sterren, of op belangrijke levensgebeurtenissen, zoals geboorte, overlijden, huwelijk of overwinningen in een gevecht.

Waarom wordt er vaak een tribal tattoo gezet?

Tribal tatoeages werden oorspronkelijk gebruikt om de identiteit van een persoon of zijn/haar status binnen de stam aan te geven. Vandaag de dag worden ze vooral gedragen vanwege de esthetische waarde, de culturele betekenis of als een uiting van persoonlijke identiteit.

Hoewel de tribal tattoo vaak geassocieerd wordt met mannen, zijn er ook vrouwen die kiezen voor deze stijl van tatoeages. De plaatsing van de tribal tattoo is afhankelijk van persoonlijke voorkeur, maar populaire locaties zijn de rug, schouders, armen, benen en borst.

Portfolio

Tattoo voorbeelden